Echipamente și accesorii pentru creșterea animalelor de laborator

Imagistica DXA OSTEOSYS X-ray

Soluția perfectă pentru cercetarea longitudinală a animalelor pentru oase, țesutul adipos și slab

DXA (Dual Energy X-ray Absorptiometry) este o tehnologie de măsurare bazată pe absorbția variabilă a razelor X de către diferitele componente ale corpului și utilizează fotoni de raze X de înaltă și joasă energie.

Oferă măsurarea in-vivo a GRASIMII, a țesutului ADIPOS și a țesutului SLAB, păstrând integritatea animalului. Datorită timpului său rapid de scanare (scanare totală de 25 de secunde, expunere la raze X de 10 secunde) se pot realiza măsurătorile fără niciun sacrificiu de animal, fiind necesar un simplu tratament pentru anestezie.

Scanare DXA non-invazivă mai puțin de 25 de secunde

BDM (bone mineral density) și compoziția corporală sunt în mod obișnuit măsuri raportate pentru monitorizarea fiziologică. Metodele invazive au fost folosite în mod tradițional pentru a determina BDM și compoziția corporală, necesitând studii post-mortem la animalele mici. Aceste metode sunt consumatoare de timp, distructive și implică sacrificarea animalului. Prin urmare, sunt de dorit metode alternative rapide, cantitative și non-invazive.

Dispozitivul de imagistică bazat pe DXA, iNSiGHT, măsoară BMD și evaluează compoziția corporală a animalului in vivo pentru o investigație longitudinală, pentru a monitoriza modificările compoziției întregului corp odată cu creșterea și îmbătrânirea animalului. Folosind metoda de măsurare și analiză neinvazivă, iNSiGHT este capabil să scaneze în mod repetat grupe de animale pe parcursul unui studiu pe termen lung.

Exemple de achizitie de date cu două grupuri de dietă. În imagimea de mai sus, grupul A., B. și C. este un eșantion din grupul Dietei normale (DN), iar pe al doilea rand este un eșantion al grupului Dietei Bogate în Grăsimi(FTM).

Grupul A., B. și C. sunt imagini cu raze X, imagine osoasă îmbunătățită și, respectiv, imagine de compoziție color a unui șoarece din grupul dietei normale. Grupul D., E. și F. sunt imagini cu raze X, imagini osoasă îmbunătățită și, respectiv, imagini de compoziție color ale unui șoarece din grupul fietei bogate. Într-o imagine de compoziție color, țesutul gras este afișat cu culoare roșie și țesutul slab cu culoarea verde. Din imaginile de compoziție color a celor două grupuri de dietă, se poate spune că grupul HFD are o masă de țesut gras (FTM) DXA relativ mai mare în comparație cu grupul (ND).

Imagini DR prin detector cu ecran plat și cartografiere a culorilor prin analiză DXA

iNSiGHT prezintă o imagine DXA supremă cu rezoluție înaltă de 100μm. Imaginea DR și Maparea culorilor pentru distribuția slabă și grasă sunt optimizate pentru analiza și evaluare vizuală. Ca instrumente esențiale care permit un studiu longitudinal real, iNSiGHT este echipat cu setarea ROI multiplă și analiza istoric .

Precizie și acuratețe dovedite

Precizia, acuratețea și capacitatea iNSiGHT de a detecta modificări pentru măsurarea greutății corporale totale, a grăsimii și a tesutului slab într-un studiu de urmărire de 8 săptămâni pe șobolani a fost dovedită și printr-un studiu clinic. (Yeu et al. Laboratory Animal Research (2019) 35:2)

Specificaţii:

Sistem cu raze XDXA(Dual Energy X-ray Absorptiometry)
Metoda de scanareCone Beam
Scanare obiectAnimale mici (10 ~ 500g)
Timp de scanare25sec.(10sec. pentru expunerea la raze X)
Parametru de măsurareBDM (g/cm2) , BMC(g), Zona osoasă(cm2), Zona țesutului(cm2), Grăsime(%), Grăsime(g), Tesut slab(g), Greutate totală(g)
PrecizieCV<1%
PrecizieR²>0.9
Zona imaginii16.5cm x 25.5cm @ 1.2X
Dimensiunea pixelului100μm @1.2X(DXA Mode) 31μm @4X
Sistem de operareWindows 10 pe 64 de biți(recomandat)
Dimensiune(W) 660mm × (D) 605mm × (H) 113mm
Greutate160 kg

Video

Derulează în sus