Peletizare GENERAL DIES
Linii de peletizare
Linia de peletizare își găsește principalele aplicații, acolo unde este necesară o reducere a volumului materialului. In general, produsul care intră în moara de peleți trebuie să aibă granulometrie fină și să fie uniform și sa aiba un conținut de umiditate pana la 15%.
In timpul pelatizarii, comprimarea produsului aduce un plus de valoare produsului în sine crescând greutatea lui specifică, facilitând transportul și manipularea acestuia, necesitând spații de depozitare mai mici.
Principalele sectoare de aplicare
- Furaje (hrana pentru bovine, pasari, porci, oi, iepuri, struti, pesti, creveti si alte animale);
- Industria zahărului (pulpă de sfeclă de zahăr);
- Producători de pelete de lucernă, paie, fân, furaje;
- Deșeuri solide urbane;
- Compost (dejecții de păsări și alte animale);
- Îngrășăminte organice și organo-minerale;
- Alimente și alte deșeuri (alimente expirate; resturi de alimente etc.);
- Industria morăritului (peletizarea tărâțelor, tărâțelor și amestecurilor de cereale, morărit de produse);
- Rapiță;
- Deșeuri de hârtie;
- Deșeuri de plastic;
- Rumeguș, așchii, tăieturi de lemn, deșeuri forestiere, tăiere, lemn din culturi dedicate;
- Combustibil derivat din deșeuri RDF;
- Produse chimice;
- Otrava pentru melci;
- Produse de praf;
- Grafit; nămol; coji de portocală și/sau lămâie / pulpă de citrice; coji de struguri;
- Coji de măsline, rapiţă, soia, floarea soarelui, porumb și alte deșeuri de la mori de ulei;
- Hamei (deșeuri de la prelucrarea fabricii de bere)
- Făină de carne și pește etc;
- Agroindustria și subproduse ale biomaselor.
Fazele procesului
Principalele etape ale unei linii standard de peletare sunt:
- Faza A: Peletizare
- Faza B: Răcire
- Faza C: Posibilă sfărâmare
- Faza D: Cernerea